DENEYİMSEL TASARIM ÖĞRETİSİ VE ADALET

Deneyimsel Tasarım Öğretisi ve Adalet

Deneyimsel Tasarım Öğretisi nedir denildiğinde akla gelen kavramlardan biri de adalet. Neden adalet?

Çünkü adalet, tüm zamanlarda insanların problemi. İnsanların tüm zamanlardaki problemleriyle ilgilenmek Deneyimsel Tasarım Öğretisinin trendi. Tüm zamanların problemi, tüm yönleriyle irdelenmeye değer. Deneyimsel Tasarım Öğretisi ve adalet bu nedenle sıkça yan yana gelir.

İlişkilerde adalet, temel bir ihtiyaç. Her ilişkinin adalete ihtiyacı var. Ödediği bedellerin, kendisinden çıkanların, vazgeçtiklerinin, ortaya koyduklarının hakkıyla karşılık bulduğunu hissetmek ister insan. Deneyimsel Tasarım Öğretisi, ilişkilerde adaleti tüm yönleriyle irdeler ve aktarır.

Her alın terinin adalete ihtiyacı var. Bununla birlikte, artık alnımızın terlediği işler yapmıyoruz denilebilir. Peki bu vazgeçirir mi adaletten? Yok, insanlar somutta ve soyutta döktükleri terlerin karşılığını hakkıyla almak ister. Deneyimsel Tasarım Öğretisi, başarı süreçlerinde adaleti tüm yönleriyle irdeler ve aktarır.

Peki doğaya baktığınızda adalet denilince, sizin zihninize neler çağrışıyor?

&
"Herkes kendi hakkını ararken,
Hak etmeye çalışırken hedefini,
Herkes kendi gerçeğini oluşturur…"

                                                 Yahya Hamurcu

Kim Kimdir

İlişkilerde Ustalık

Başarı Psikolojisi

Deneyimsel Tasarım Öğretisi ve Adalet


Yorumlar

  1. İnsan hep adaletsizlikten şikayet ediyor. Oysa biliyor mu ki adalet ne demek? Ya o adalet benim zannettiğim gibi işlemiyorsa? Ve zannettiğimden daha da mükemmel bir işleyişi varsa?

    YanıtlaSil
  2. İnsan yaşamını sürdürmek için nasıl suya, gıdaya ihtiyaç duyuyorsa dediğiniz gibi ilişkilerini de sürdürmek için adalete ihtiyaç duyuyor…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgürce🌺23 Mart 2024 16:35

      Adalet varsa , gerginlik kalmıyor ortada...

      Sil
  3. İlişkisinde adalet olmayan insanların mutsuzluğu değil mi, diğer insanlara da virüs gibi bulaşan...

    YanıtlaSil
  4. Adaletli kişiler ile karşılaşmak ve adaletli olmak ümidiyle

    YanıtlaSil
  5. Haklı değil hak edenlerden olmak umudu ile

    YanıtlaSil
  6. İnsan eşit olmayanlari esitleyerek adaleti sagladigini zannediyor. Bu da gerçek hak edene hakkinin verilmemesine sebebiyet veriyor. Oluşturulan bu sebep ise iluskilerdeki dengeyi bozuyor .sonrası kaos ..Doğada bu sorun yok çünkü doğadaki varlıkların egosu yok .Gerçeği tam uygulayan bir sistem doa ve dolayısıyla dogada denge var ( insan eli ile oluşturulan kaoslar hariç ) kaos yok.

    YanıtlaSil
  7. Adalet herkesin aradığı şey...
    Süreç kendi aleyhine sonuçlandığında insan " Adalet yok" diye söylenir... Süreç kendi lehinde sonuçlandığında ancak " adalet yerini buldu" der... :))
    Herkesin ihtiyacı olan bir konuya değindiniz... Tebrikler🤍

    YanıtlaSil
  8. Adaletli davranmak ister insan, adilim diyorlar ne demek, acaba ne demek istiyorlar? Öğrenmenin yolları var doğaya bakmak sorunun cevabını aramak kaçımızın aklına geldi? Zihinlerdeki soru işaretleriyle biten bu yazı bir yazı dizisi olur mu? :)

    YanıtlaSil
  9. Adaleti ne kadar yanlış anlamışız... Bunun gerçeğini ilişkilerde ustalık eğitimine gittiğimde anlamıştım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adaletli olmak gerekir derlerdi hep ama detayda adalet ne demekti hele ki ilişkide adalet neydi öğrenince baya bir şey değişti🥰

      Sil
  10. Keşke herkes “Adalet” in gerçekten ne olduğunu öğrenseydi. İyi ki varsınız.

    YanıtlaSil
  11. ALLAH, çok adâletlidir. Hiç kimseye en küçük bir haksızlık yapmaz. Herkes hak ettiyse, herkese hakkını tam olarak verir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder